2009-10-07

Mikė Pūkuotukas sugrįžo naujiems nuotykiams *** Winnie the Pooh is back for new adventures





Britų vaikų literatūros žvaigždė Mikė Pūkuotukas pirmadienį pasirodžiusioje knygoje sugrįžo naujiems nuotykiams su ištikimais savo bičiuliais Tigru, Paršeliu, Nulėpausiu ir vienu nauju draugu.
Išsiblaškiusio, medų mėgstančio meškiuko ir jo draugų autorystė priklauso Alanui Alexanderui Milne'ui (Alenui Aleksandrui Milnui), kurio knygas iliustravo Ernestas Howardas Shepardas (Ernestas Hovardas Šepardas). Paskutinis Mikės Pūkuotuko istorijų rinkinys "Trobelė Pūkuotynėje" (The House At Pooh Corner) išėjo 1928 metais.
Šiuos pasakojimus galima skaityti maždaug 50-čia kalbų visame pasaulyje.
Tačiau dabar rašytojas Davidas Benedictusas (Deividas Benediktasas) ir iliustratorius Markas Burgessas (Markas Berdžesas) išlaido naują 10 pasakojimų knygą "Sugrįžimas į Girią" (Return To The Hundred Acre Wood), kurią išleido "Egmont" ir kurioje yra naujas veikėjas - ūdra Lotė.
"Lotė turi savų labai aiškių nuostatų, kaip viskas turėtų būti daroma. Ji įsitikinusi, kad visada privalu laikytis tinkamo etiketo", - sakė D.Benedictusas ir pridūrė, kad toji ūdra įkūnija Mikės "draugystės ir nuotykių" vertybes.
A.A.Milne'ą įkvėpė jo sūnaus Christopherio Robino (Kristoferio Robino) minkštų žaislų kolekcija, be to, į pasakojimus jis įtraukė ir patį berniuką. Istorijų veiksmas vyksta Girioje, kurios prototipas, kaip manoma, yra netoli A.A.Milne'o namų Rytų Sasekse Anglijos pietryčiuose esantis miškas.
Straipsnis čia.

Komentarų nėra:

 
Related Posts with Thumbnails