2010-02-25

Kondensuoto pieno keksas *** Condensed milk muffins

Saulėtoje virtuvėje radau mane suintrigavusį kondensuoto pieno kekso receptą, tai nutariau išbandyti, tik kepiau ne vieną ištisą, o atskirus keksiukus. Taigi, reikės (pagal šaltinį):

1 puodelio (226 g) kambario temperatūros sviesto;
1 1/3 puodelio (200 g) miltų;
¾ arb.š. kepimo miltelių;
½ puodelio (100 g) cukraus pudros;
1 arb.š. vanilės esencijos;
1 arb.š. druskos;
¾ puodelio (240 g) saldinto kondensuoto pieno;
3 didelių kiaušinių.

Orkaitę įkaitinti iki 170 C temperatūros.
Cukraus pudrą, sviestą, druską išplakti, kol masė taps puri, apie 2 minutes.
Supilti kondensuotą pieną ir išmaišyti iki lygios masės.
Kitame dubenyje sumaišyti miltus, kepimo miltelius, ir įmaišyti juos į plakinį.
Įmušti kiaušinius, supilti vanilės esenciją ir vėl išmaišyti iki vientisos masės.
Gautą tešlą sukrėsti į paruoštą kepimo indą ir kepti, kol gražiai parus, apie valandą. Visiškai atvėsinti.


Mano pastabos:
* kepiau iš pusės porcijos;
* pudros dėjau ne 50 g, o 40 g;
* kepiau tik apie 45 min., gal kepimo laiką įtakojo tai, kad keksiukai pavieniai, o ne vienas didelis ištisas... :D
* skonis pasakiškas. a masė 3712,40 kcal.

Komentarų nėra:

 
Related Posts with Thumbnails