2010-03-17

Hummus

Dar labai noriu pasigaminti hummus (bandysiu pagal šį receptą), todėl 4 porcijoms reikės:
Trukmė: 6-10 val. brinkinti,
1 val. -1 val. 30 min. virti,
5 min. gaminti
300g džiovintų avinžirnių,
2 skilt. česnako,
1 v.š. tyro alyvų aliejaus,
2 v.š. tahini (sezamų pastos),
2 citrinų sulčių,
juodųjų pipirų,
druskos,
didelės saujos šviežių petrožolių arba žiupsnelio saldžiosios paprikos miltelių apibarstymui (pasirinkti vieną),

4 pitta duonos paplotėlių (galima keisti kita patinkančia traškia duona).

Paruošimas
Avinžirnius užpilkite vandeniu ir palikite keletui valandų brinkinti (geriau per naktį). Išbrinkusius avinžirnius išvirkite pasūdytame vandenyje kartu su viena česnako skiltele (verda apie 1val. -1val. 30min.). Išvirusius nusunkite, išsaugokite šiek tiek nuoviro. Avinžirnius, likusią česnako skiltelę, tahini, aliejų, citrinos sultis, žiupsnelį druskos, juodųjų pipirų ir avinžirnių nuovirą (pradėkite nuo pusės stiklinės nuoviro) supilkite į elektrinį maisto smulkintuvą ir gerai susmulkinkite, kol gausite vientisą kremą. Jei kremas per daug tirštas, įpilkite dar šiek tiek nuoviro, tirštumą sureguliuokite pagal savo skonį. Patiekite apibarstytą paprikos milteliais ar smulkintomis šviežiomis petražolėmis. Valgykite su jums patinkančia traškia duona, ar duonos paplotėliais. Mums skaniausia su pitta duonos paplotėliais. Skanaus!

Fofo šaltinis - http://www.isbandytireceptai.com/2010/02/hummus.html
Kalorijos: apie 365 kcal/porc.(be duonos)

Komentarų nėra:

 
Related Posts with Thumbnails