2010-03-25

Laukiantys receptai

Tuno kedgereeImpossible is nothing. Kedgeree – patiekalas iš ryžių, žuvies (gali būti rūkyta, virta), kario ir kietai virtų kiaušinių. Greitai pagaminama, sotu ir skanu.
Reikia:
250 g basmati ryžių;
100 g žirnelių;
25 g sviesto;
1 smulkiai pjaustytas nedidelis svogūnas;
1 a.š. kario pastos (galima berti ir kario miltelius);
4 kietai virti kiaušiniai;
400 g konservuoto tuno (skystį nupilti);
Druskos, maltų juodųjų pipirų;
Pluoštelis petražolių.

Ryžius nuplauti ir pavirti mažai pasūdytame vandenyje apie 6-7 minutes (jeigu basmati tamsūs, reiks virti dvigubau ilgiau), kol bus beveik minkšti.
Suberti žirnelius ir dar apie 3 minutes pavirti (jeigu naudojami ne šaldyti, virti teks ilgiau, vadinasi ir įdėti reiks anksčiau).
Keptuvėje ištirpinti sviestą, suberti svogūnus, įdėti kario pastą ir maišant pakepti 3 minutes. Sudėti ryžius su daržovėmis, tuną, pabarstyti druska bei pipirais ir pakepti ant silpnos ugnies pastoviai maišant 1 minutę. Perkelti į lėkštę, apibarstyti petražolėmis, ant viršaus uždėti kiaušinio skiltelių ir iškart patiekti.

foto: http://forellesreceptai.lt/tuno-kedgeree

Komentarų nėra:

 
Related Posts with Thumbnails