2010-03-25

Vištiena su imbieru ir anakardžio riešutais

Šiandien pietums (o kai kam liks ir vakarienei) gaminau pagal Neringos receptą vištieną su imbieru ir anakardžių riešutais, kuriai paruošti reikia:

* 2 galvučių svogūno
* saujelės svogūno laiškų
* 1-2 skiltelių česnako
* gabalėlis (apie 4 cm.) šviežaus imbiero
* vištienos krūtinėlės
* 1 raudonos paprikos
* 50 g. anakardžio riešutų
* 2 v. šaukštai sojos padažo
* 1 v. šaukšto sezamų aliejaus



Ant įkaitintos keptuvės su truputėliu aliejaus pakepinam smulkiai pjaustytus svogūnus, česnaką ir imbierą, kepti keletą minučių pastoviai maišant.
Vėliau sudėti vištienos krūtinėlę supjaustytą gabalėliais, maišant kepti kol vištiena pabals (nesimatys žalios mėsos), tada sudėti papriką supjaustytą juostelėmis ir riešutus. Kada paprika apkeps supilti sojos padažą, sezamų aliejų (aš neturėjau tai pyliau alyvuogių aliejų), viską gerai išmaišyti ir patiekalas pagamintas.

2 komentarai:

Unknown rašė...

Ruta ar patiko? Kaip matau is nuotraukos nedejai paprikos ir sojos gal kiek permazai, nes tokia balta vistiena.
Neseniai ir as si patiekaliuka gaminau, tik si karta su sezamo aliejum - skonis skirasi, rekomenduoju isigyti sio aromatingo aliejaus ;)

Neringa

Rūta rašė...

Neringa, sojos dėjau tiek, kiek parašyta buvo, bet turbūt vištienos šiek tiek per daug... :D Skonis man ir mano kompanijai patiko. O paprikos neturėjau, į parduotuvę dėl jos nebėgau, nes mergaitės serga. Pasiteisinau :D

 
Related Posts with Thumbnails