2010-05-27

Brutti ma buoni

Žaidimų aikštelėje nusižiūrėjau Brutti ma buoni sausainius (tekstas Žaidimų aikštelės), kuriems reikalingi:

4 kiaušinių baltymai (dideli);
150 g maltų lazdyno riešutų*;
200 g cukraus pudros.


*Lazdyno riešutus pakepinti orkaitėje: kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, vienu sluoksniu suberti riešutus ir kepti iki 220 C įkaitintoje orkaitėje apie 5 - 10 minučių, retkarčiais pamaišant. Kai namai pakvimpa riešutais ir galima matyti, kad luobelė pati atsiskiria nuo riešuto, traukite skardelę lauk, leiskite riešutams pravėsti ir patrinkite riešutus tarp delnų ar pirštų, kol šie gražiai nusilups.
Riešutus sumalkite el. maisto trintuve iki vidutinio dydžio grūdelių. Kiaušinių baltymus išplakite iki standumo, per kelis kartus suberkite cukraus pudrą (200 g = ~13 v. š.) ir plakite kol masė taps tvirta ir blizgi. Įmaišykite maltus riešutus.Masę sukrėskite į storadugnį puodą ir kaitinkite ant labai silpnos ugnies, kol paruduos ir sutirštės. Tai užtruks apie 15 - 20 minučių. Nepamirškite nuolat maišyti. Nuolat. Antraip neišvengsite pridegusio puodo. Šis etapas reikalingas tam, kad orkaitėje kepdami sausainiai neprarastų savo formos, t.y. neišsileistų ir netaptų plokščiais blynais.Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi, šaukštu skardoje suformuokite sausainius ir kepkite iki 150C įkaitintoje orkaitėje apie 40 minučių, kol sausainiai gražiai paruduos.

In Žaidimų aikštelė blog I found Brutti ma buoni cookies (text from Žaidimų aikštelė). For them You need:


4 large free-rage egg whites;
150 g ground hazelnuts;

200 g icing sugar

Begin by whisking the egg whites until stiff, slowly adding the icing sugar a little at a time. Once you have a firm, glossy mixture, stir in the hazelnuts, again adding a little at a time.Next transfer the mixture to a heavy based saucepan and place over a very gentle heat. Stir the mixture continuosly with a wooden spoon for about 15-20 minutes. During this time you'll notice the mixture becomes thicker and darker in colour. Be careful that the bottom of the mixture does not burn. Preheat oven to 150C/Gas Mark 2.Finally, line a baking tray with greaseproff paper. Using a tablespoon, drop spoonfuls of the mixture onto baking tray. make sure you leave a little spaces between each biscuit as they will expand slightly. bake in the oven for around 40 minutes, until golden.

3 komentarai:

Egle rašė...

Ir kaip? :) patiko?

Rūta rašė...

Visi, kas valgė, tai gyrė: ir vyras, ir mama, ir durtytės. Ačiū už receptą :)

Egle rašė...

o tai gerai tada. Vadinasi, mes su savo skonio receptoriais nesusipykę ;)

 
Related Posts with Thumbnails