2010-05-25

Žemės riešutų sviestas *** Peanut butter

Šiandien sugalvojau pasiieškoti žemės riešutų sviesto receptų.
1 variantas iš Kids Health. Paruošimo laikas 10 min. Reikia:
1½ stikl.nesūdytų kepintų žemės riešutų
1 valg.šaukštas žemės riešutų aliejaus

Ruošiant vientisą masę, sumaišome riešutus su aliejumi, supilame į virtuvinį kombainą ir triname iki vientisos masės. Sandariame švariame inde šaldytuve galima laikyti 2 savaites.
Norėdami paruošti sviestą su gabaliukais, ¼ stiklinės riešutų atidedame. Likusius sumaišome su aliejumi ir supilame į virtuvinį kombainą. Triname iki vientisos masės, o į pabaigą sudedame likusius riešutus ir trumpai patriname.

2 variantasSaldainiuko receptų kampelio. Reikės:
1 stikl. žemės riešutų be luobelės,
1 arbat.š. graikinių riešutų aliejaus,
medaus

Reikia apskrudinti iki geltonumo žemės riešutus orkaitėje. Skrudinti apie valandą, kas dešimt minučių pamaišant 220 laipsnių temperatūroje. Kai apskrus iki auksinio rudumo - atvėsinti. Tada riešutus malti su trintuve. Malti tol, kol masė taps vientisa ir tąsi. Įdėti arbatinį šaukštelį grakiškų riešutų aliejaus, jei norisi saldžiau galima šaukštą medaus įmaišyti.

1st variant from Kids Health
Prep time: about 10 minutes
Ingredients:
1½ c. unsalted roasted peanuts
1 tbsp. peanut oil
Utensils:
food processor (you'll need help from your adult assistant)
bowl
mixing spoon
storage container
measuring cups and spoons

For smooth peanut butter:
1. Mix the peanuts with the peanut oil, and pour the mixture into the food processor.
2. Process the mixture until it's very smooth.
3. Store your smooth peanut butter in a sealed container in the fridge. It will be good for 2 weeks.

For chunky peanut butter:
1. Take about ¼ cup out of your 1½ cups of peanuts and set them aside.2. Mix the rest of the peanuts with the oil, and pour the mixture into the food processor.3. Process the mixture until it's very smooth, then stir in the peanuts that you had set aside.4. Process a few seconds more to create the chunks in your chunky peanut butter.5. Store your chunky peanut butter in a sealed container in the fridge. It will be good for 2 weeks


2nd variant from Saldainiuko receptų kampelis

Toast peanuts to brown-yellow. Toast for about an hour, stirring every ten minutes at a temperature of 220 degrees. When ready cool peanuts. Then, grind nuts to blender. Ground until the mass becomes viscous and solid. Add teaspoon of walnut oil grakiškų, if you want to be sweeter tablespoon of honey mixed. The ratio of oil and nuts - 1 cup nuts apskrudusių and 1 teaspoon oil.

1 komentaras:

clob rašė...

ohhh i think that i like it !! humm it's smell so good

 
Related Posts with Thumbnails