Šiandien gaminaus avižinius braškių ir melionų batonėlius iš Žaidimų aikštelės.
Jiems reikia:
100 g džiovintų vaisių
90 g medaus (~5 v. š.)
50 g sviesto
1/2 a. š. malto cinamono
135 g avižinių dribsnių
45 g džiovinto kokoso drožlių
30 g cukraus (2 v. š.)
30 g migdolų miltų**
1 žiupsnelis druskos
* Naudojau džiovintas braškes ir melionus lygiomis dalimis.
** Migdolų miltus pakeičiau tiesiog smulkiai sumaltais migdolais.
Džiovintus vaisus smulkiai sukapokite, avižinius dribsnius - rupiai sumalkite maisto kombaine ar smulkintuve. Nedideliame puodelyje ant silpnos pakaitinkite sviestą, medų ir cinamoną. Džiovintus vaisius sumaišykite su smulkintais avižiniais dribsniais, kokoso drožlėmis, cukrumi, migdolų miltais ir druska. Supilkite medaus mišinį ir gerai išmaišykite, kol visi avižiniai dribsniai sudrėks.
Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir sukrėtę gautą masę, drėgnomis rankomis gerai suspauskite ir išlyginkite paviršių. Kepkite 180°C orkaitėje 30 minučių arba kol paviršius taps gražios auksinės spalvos. Prieš pjaustydami leiskite visiškai atvėsti, o supjaustę suvyniokite į sviestinį popierių po vieną. Sausame ir sandariame inde galite laikyti iki dviejų savaičių.
2010-08-12
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą