2010-08-19

Vakarienė *** Dinner

Vakar gaminau gaspacho, kurio receptą radau Kulinarijos studijos facebook puslapyje, vištienos sparnelius ir madlenas - keksiukus.
Gazpacho - tai šalta daržovių sriuba, kilusi iš Pietų Ispanijos. Seniau tai buvo darbininkų, dirbusių vynuogynuose maistas. Tuomet tai buvo vanduo su duonos gabalėliais, alyvuogių aliejaus lašeliu ir šiek tiek daržovių. Dabar Gazpacho yra ideali sriuba karštai vasaros (ar pavasario :) dienai.
Reikia:
4-5 pjaustytų šviežių pomidorų;
4 skiltelių susmulkinto česnako;
3 nuluptų ir smulkiai supjaustytų agurkų;
3 susmulkintų salierų stiebų;
1 susmulkinto raudono svogūno;
1 paprikos (galima naudoti raudona, žalia, geltona arba jų miksą);
1 l. pomidorų sulčių;
50 ml. raudono vyno ar balzamiko acto;
2 v.š. Vorčesterio padažo;
1 v.š. alyvuogių aliejaus;
Juodųjų pipirų, druskos.
Kas mėgsta aštriau, gali naudoti smulkintą čili pipiriuką.
Produktus susmulktinti su blenderiu. Patys pasirinkite, kokia masė jums labiau patinka, daugiau ar mažiau pertrinta. Sriuba patiekama atšaldyta. Galite serviruotis su česnakinės duonelės kubeliais (krutonais), smulkinta paprika ar smulkintu raudonuoju svogūnu. Kas mėgsta rugštelę, galite išsispausti citrinos.


4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

Puiki vakarienė! O ką naudojai: vyną ar balzamiko actą? Dukrytės valgė? :)

Rūta rašė...

Naudojau balzamiko actą. Tai, kad atostogauja mano dukrytės pajūryje ♥

Anonimiškas rašė...

Tai ir jums atostogos tada ;)

O vakarienę turbūt galima "romantiška" pavadint? ;)

Rūta rašė...

Na, atostogomis nepavadinčiau, bet kad vakarienė romantiška, tai tikrai :*

 
Related Posts with Thumbnails