2011-07-14

Receptas *** Recipe

Receptas, kurį labai noriu išbandyti - macarons





Apie 15 vnt.

3 kambario temperatūros kiaušinių baltymai;
2 v.š. vanilinio cukraus;
200 g. cukraus pudros;
110 g. migdolų riešutų be odelės.

Cukraus pudrą ir migdolus sumalame trintuve. Persijojame. Permalame migdolų gabalėlius. Atsargiai sumaišome su sausa mase.
Kiaušinių baltymus ir vanilinį cukrų iki morenginės masės. Įmaišome šią masę į migdolų masę. Nepermaišykite (max - 50 mostų). Ar masė jau paruošta, galima įsitikinti truputį jos uždedant ant kepimo popieriaus - jei ji krenta lengvai, ji tinkama.
Ant kepimo popieriaus dedame mažus masės rutuliukus. Paliekame kambario temperatūroje 30-60 min., kad įgautų formą.
Kepame 150 apie 15-20 min. Atvėsiname.

Vanilinis kremas

100 g. kambario temperatūros sviesto;
90 g. cukraus pudros;
1 vanilės pupelė;
1 kiaušinio trynys.

Vanilės pupelės sėklas sumašome su likusiomis sudedamosiomis dalimis iki vientisos masės. Šią masę tepame ant vieno macarons'o, o uždengiame kitu. Laikome šaldytuve arba valgome iš karto.

Komentarų nėra:

 
Related Posts with Thumbnails