2012-04-14

Keptas camamberas

Reikės:
1 Camambero medinėje dėžutėje, bet nieko baisaus jei ir be jos,
1 skiltelė česnako,
keletas čiobrelio (arba rozmarino, arba ir to, ir to) šakelių,
šlakelis balto vyno (neperdozuoti, bet ir nepagailėti)
jūros druskos ir šviežiai sumaltų juodųjų pipirų

Įkaitinam orkaitę iki 190C. Sūrį išimam iš dėžutės, arba jei sūris folijoje - ją atvyniojam, ir peiliu suraižom sūrio viršų, - tuomet į tuos rėžius dedam smulkiai supjaustytus česnako gabalėlius ir "žoles".
Dedam sūrį atgal į dėžutę. Šliūkštelim vyno ir užbarstom druską ir pipirus. Jei naudojam sūrį folijoje - dabar ją užlankstom ir šaunam į orkaitę. Kepam apie 15min.
P.S. labai skanu prieš kepant į sūrį prismaigstyti gvazdikėlių, - jie suteikia ypatingą skonį, mmmm! Žinoma nepamirštam jų iš sūrio ištraukti prieš patiekiant ant stalo!

2 komentarai:

Neringa rašė...

Suintrigavo šis užkandžio receptas, tai šiandien išbandžiau. Liuks, labai patiko - greita ir skanu. :)

Neringa rašė...
Autorius pašalino šį komentarą.
 
Related Posts with Thumbnails