2009-01-26

Fantastiškas pyragaitis *** Fantastic cake

IRRI blog'e radau greitai paruošiamą ir skanų pyragaitį, kurį vakar pabandžiau pagaminti pati - Bolo de Caneca - pyragaitis puodelyje!
I found quickly prepared and tasty cake on IRRI blog, which yesterday i decided to make myself - Bolo de Caneca - cup cake!
Reikia:
1 puodeliui (geriausia rinktis ne mažesnį nei 250 ml talpos, labiausiai tinka indas sausiems pusryčiams)
4 valg. š. miltų,
4 valg. š. cukraus,
2 valg. š. saldžios kakavos (arba šokolado pudros),
1 (2) kaušinis (mažesnis nei L),
3 valg. š. pieno,
3 valg. š. aliejaus

Atkreipkite dėmesį į tai, kad visi birūs produkais turi būti dedam po nubrauktą (ne su kaupu) valgomą šaukštą ;)

Į puodelį įmušame kiaušinį ir jį gerai išplakame šluotele. Įpilame 3 šaukštus aliejaus, 4 šaukštus cukraus, 3 šaukštus pieno (galima pilti ir 4 šaukštus) ir 2 šaukštus saldžios kakavos (arba šokolado pudros - nėra didelio skirtumo). Viską gerai išmaišome šakutės arba šaukšto pagalba.
Suberiame 4 šaukštus miltų (nors pilnai užtenka ir 3 ;) ) (kam pyragaitis neiškyla/subliūkšta, galite į miltus įmaišyti 1 arb.š. kepimo miltelių). Ir maišom, maišome, maišome iki masė gausis vientisa, be gumulėlių ;)
Puodelį su gautu mišiniu (masės iki pusės puodelio) statome į mikrobangų krosnelę. Jei neturite namie mikrobangų krosnelės, o susigundėte šiuo receptu - galite kepti ir orkaitėje: nustatykite 180 laipsnių karštumą ir kepkite ~ 25 minutes ;) Kepimo laikmatį užsukame lygiai 3 minutėms didžiausiu galingumu.
Peilio pagalba išimame pyragaitį iš puodelio ir dedame į lėkštę - atsargiai, jis gali perlūžti per pusę.


3 komentarai:

Cindy F. rašė...

YUMMY!! That looks sooo good:)

Rūta rašė...

Cindy, would You like to try? I could translate recipe for You...

IRRI style rašė...

o koks ten padažiukas? vanilės? skaniai atrodo ;)

 
Related Posts with Thumbnails