Vienoj neseniai leistoj knygoj perskaičiau daug klausimų ir šypsenų man sukėlusį mėlynių pyrago receptą ir pagalvojau, kad noriu aš jo... Kadangi šviežioms mėlynėms gauti paros laikas buvo netinkamas, naudojau šaldytas...
Reikia:
250 g. miltų;
125 g. sviesto;
15 g. cukraus;
2 kiaušinių (recepte nurodytas vienas, bet eigoje aprašyti 2... Hm...);
1 g. druskos;
mėlynių;
100 g. grietinėlės.
Miltus sumaišome su sviestu (aš sviestą šiek tiek šildžiau), druska ir cukrumi, kol masė taps panaši į smėlį. Įdedame kiaušinį (gal reikia dėti tik trynį???), išmaišome, vienodai paskirstome kepimo formoje.
Ant paviršiaus tepame storą sluoksnį mėlynių.
Kiaušinį (gal reikia plakti baltymus???) išplakame su cukrumi ir grietinėle. Masę užpilame ant mėlynių. Kepame 180 C 20-25 min.
Skanaus!!!
2009-08-20
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
3 komentarai:
Gal vis dėlto vienas kiaušinis, tik į tešlą dėti trynį, o su grietinėle baltymą?
O kaip skonis?
Kitą kartą, kai darysiu, Ugne, tai taip ir dėsiu - trynį į tešlą, o baltymą - į grietinėlę :)
Skonis geras :D
Vakar sunaudojau mėlynių likučius - skanu :)
Rašyti komentarą