2009-10-05

Imbieriniai sausainiai *** Ginger biscuits

Neseniai buvau svečiuose, kur ragavau pirktinių imbierinių sausainių. Man patiko ir nusprendžiau pabandyti pati, todėl iš pradžių susiradau receptą.
Recently I visited where I tasted ginger biscuits. I really liked them so I decided to cook them myself. First of all I decided to find a recipe.
Reikės:

100g kambario temperatūros sviesto;
100g rudojo cukraus;
150g melasos arba medaus;
1 kiaušinio;
400g persijotų miltų;
žiupsnio druskos;
1 a.š. kepimo miltelių;
2 a.š. malto imbiero;
1 a.š. cinamono;
1 a.š. maltų gvazdikėlių

Glajui:

cukraus pudros
citrinos sulčių

Įkaitinkite orkaitę iki 180°C.
Išsukite cukrų ir sviestą, įmuškite kiaušinį, supilkite medų ir gerai sumaišykite.
Persijokite miltus. Supilkite miltus, druską ir kepimo miltelius į sviesto masę ir viską gerai išmaišykite. Suvyniokite tešlą į plastikinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 minučių.
Įklokite į kepimo skardą kepimo popierių. Atšaldytą tešlą iškočiokite ant miltuoto paviršiaus į maždaug 0,5 cm storumo lakštą ir formele išpjaukite sausainius. Sudėkite sausainius į skardą, palikdami tarp jų 1-2 cm tarpus ir kepkite įkaitusioje orkaitėje 10-12 min. Ištraukite sausainius iš orkaitės, palikite kiek atvėsti, tada perdėkite ant grotelių ir palikite, kol sausainiai visiškai atvės.

Glajui paruošti sumaišykite cukraus pudrą su truputėliu citrinos sulčių, kol susidarys dantų pastos tirštumo masė. Sudėkite glajų į konditerinį maišelį ir papuoškite sausainius.

7 komentarai:

Unknown rašė...

Suomiai tradiciškai imbierinius sausainius gamina Kalėdoms. Ir kolegė rekomendavo visada rinktis tokį receptą, kurio viena iš tešlos ruošimo procedūrų yra skysčių kaitinimas ;)

Anonimiškas rašė...

Man irgi imbieriniai sausainiai asocijuojasi su žiemos šventėmis.
Pernai draugė iškepė imbierinių meduoliukų, kuriems išpiešė veidukus, ir dovanojo draugams Kalėdų proga :) Buvo puiki dovana! Tokia, kad net gaila, jog ne aš sugalvojau ir padariau :D
P.S. Įtariu, kad "no biscuits left for Ginger" :))

Rūta rašė...

Ugne, o tu gal turi tą kolegės receptą?

Unknown rašė...

Ji man siuntė savo mamos receptą. Paieškosiu :)

Rūta rašė...

Ačiū, Ugne!

Unknown rašė...

Radau receptą, kur siųsti? :)

Rūta rašė...

Ačiū!

 
Related Posts with Thumbnails