Visą dieną gaminu, ruošiu, puošiu :D Bet šį kartą nesiskundžiu, kažkaip viskas vietoj, laiku ir savaime vyksta.
Taigi, pagaminau aš tuos išgirtuosius ir mane sužavėjusius Žaidimų aikštelės juodojo šokolado ir cinamono triufelius. Bet neragavau, nes jie skirti rytojaus šventei, tai paskui parašysiu, kokie buvo atsiliepimai.
O jiems reikia:
300 g juodojo šokolado (70% kakavos);
200 ml grietinėlės (36% rieb.);
1 a. š. malto cinamono;
~ 30 lazdyno ir migdolų branduolių;
~ 70 g konditerinės kakavos.
Dideliame puode užkaisti vandenį, įstatyti į jį mažesnį puodelį (kad dugnas būtų vandenyje). Mažajame puode sumaišyti grietinėlę, cinamoną, ir šokoladą. Maišyti kol masė ištirps ir taps vientisa.
Dubenį lengvai patepti sviestu, supilti šokolado masę ir atvėsinti iki kambario temperatūros. Atvėsus uždengti maistine plėvele ir laikyti šaldytuve ne mažiau nei 4 val., kad masė taptų pakankamai kieta ir lengvai būtų galima formuoti triufeliukus.
Rankomis formuoti šokolado kamuoliukus, į kurių vidų įspausti lazdyno riešutus, o suformuotus kamuolėlius apvolioti kakavoje. O triufeliams su migdolais tereikia suformuoti rutuliuką, pavolioti kakavoje ir papuošti migdolu.
Mano pastabos:
* dėjau tik 200 g. šokolado, nes per klaidą tik tiek nusipirkau;
* naudojau tik lazdyno riešutus - man prireikė 36 vnt.
* masę šaldžiau keturkampėje dėžutėje, paskui peiliu padalinau į 36 dalis, šakute ėmiau iš dėžutės, formavau rutuliuką su riešutu viduje ir voliojau kakavoje.
* kakavos turėjau tik apie kokius 15 - 20 g., bet man jų pakako...0 kcal
2010-02-26
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą