2010-08-09

Pomidorų tarta *** Tomato tart

Kai tik pamatau keptą patiekalą su pomidorais, iš karto su nostalgija prisimenu ragautus džiovintus pomidorus su prieskoniais. Mukatano tinklaraštyje išvydau prinokusių pomidorų tartą su mocarela, parmezanu ir šviežiais bazilikais. Nesusilaikiau pagaminus ir aš. Tik... Neturėjau nei mocarela siūrio, nei parmezano, nei svogūno, nei šviežių bazilikų, todėl pomidorų tarta gavosi improvizuota :D
Pagrindui reikia (kepimo skardos skersmuo 28 cm):

1 1/2 puodelio miltų;
140 g sviesto;
1/2 šaukštelio druskos;
1 didelio kiaušinio;
1 kiaušinio trynio;


Įdarui reikia:

5 vidutinio dydžio pomidorų;
2 puodelių susmulkinto mocarela sūrio;
1/4 puodelio tarkuoto parmezano sūrio;
1 didelio svogūno;
1 šaukšto aliejaus;
4 česnako skiltelių;
maltų juodųjų pipirų ir druskos;
6 šviežių baziliko lapelių (jei neturite, tiks ir džiovintas bazilikas)


Dubenyje reikia sumaišyti miltus, druską ir kepimo miltelius (neradau recepte, kiek, tai dėjau nubrauktą a.š.). Sudėkite sviestą, susmulkintą į gabalėlius, ir gerai įmaišykite į miltų mišinį.
Sudėkite kiaušinį ir kiaušinio trynį bei užminkykite tešlą. Iš tešlos suformuokite rutulį, dubenį uždenkite maistine plėvele ir bent 1 val. palaikykite šaldytuve.
Orkaitę įkaitinkite iki 180C. Atvėsusią tešlą iškočiokite ir išklokite formą, tešlą gerai prispauskite prie formos.
Iš pradžių ant tešlos sudėkite susmulkintą mocarela sūrį, antra, užbarstykite tarkuoto parmezano sūrio, trečia, sudėkite susmulkintą ir aliejuje pakepintą svogūną, ketvirta, užbarstykite susmulkintų česnakų.
Nuplautus pomidorus supjaustykite plonais griežinėliais, šiuos griežinėlius nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu ir išdėliokite ratais. Griežinėlių krašteliai turi persidengti.6. Galiausiai tartą gausiai apibarstykite juodaisiais pipirais ir susmulkintais bazilikais. Kepkite 35-40 min. apatinėje orkaitės dalyje. Išimkite iškepusią tartą iš orkaitės ir pagal skonį apibarstykite druska. Skanaus :)


1 komentaras:

Simona rašė...

Džiaugiuosi, kad įkvėpė :) labai labai smagu...

 
Related Posts with Thumbnails