1 skarda
70 g konservuotų juodųjų alyvuogių
1 šviežio rozmarino šakelė
240 ml miltų
180 ml tarkuoto kietojo sūrio (pavyzdžiui, Džiugo)
2 valg. š. kukurūzų krakmolo
žiupsnis druskos
1 kiaušinis
60 g sviesto
Įkaitinkite orkaitę iki 180°C temperatūros.
Alyvuoges nusausinkite ir susmulkinkite. Rozmarino lapelius sukapokite mažais gabalėliais.
Dubenyje sumaišykite miltus, sūrį, krakmolą ir druską. Įmuškite kiaušinį, sudėkite gabalėliais supjaustytą sviestą. Viską išminkykite iki vientisos masės.
Gautą tešlą susukite į plėvelę, suformuodami pailgą ritinį (dešrą), ir padėkite šaltai bent 30 minučių.
Tešlą supjaustykite centimetro storio apskritimais (taip, tarsi pjautumėte vyniotinį ar dešrą) ir dėkite ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Kepkite 20–25 minutes, kol sausainių apačia parus. Atvėsinkite juos ant grotelių.
foto: Karolina iš Citrinos žievelė
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą