2012-03-14

Laukiantys receptai *** Recipes

Velykė – tradicinis Velykų desertas, slavų dar vadinamas Paskha. Tradiciškai ji gaminama su žaliais kiaušinių tryniais, tačiau šiame recepte jų nėra. Velykė yra labai skani, soti, šiek tiek primena kokybišką varškės sūrelį ar desertinį sūrį. Ją ruošti galima su įvairiais mėgstamais geltonos spalvos džiovintais vaisiais ir skaninti migdolais. Info - Rennie iš Sezoninė virtuvė
12 porcijų
100 g geltonųjų razinų
50 ml brendžio
100 g migdolų skiltelių
1 kg riebios varškės
400 ml riebios grietinėlės
400 g sviesto
1 st. cukraus
1 kg kreminės varškės (pavyzdžiui, President)
4 valg. š. apelsinų žievelių cukatų
1 arb. š. vanilinio cukraus



Razinas užpilkite brendžiu ir palikite mirkti per naktį. Migdolų skilteles paskrudinkite sausoje keptuvėje ant mažos ugnies. Varškę pertrinkite per tankų rėtį. Grietinėlę išplakite iki standumo.
Minkštą, kambario temperatūros sviestą ištrinkite su cukrumi, tada sudėkite kreminę varškę ir grietinėlę, ir vėl gerai išsukite. Galiausiai sukrėskite pertrintą varškę.
Į pagamintą varškės masę sudėkite išmirkusias razinas, apelsinų žievelių cukatas, vanilinį cukrų, pakepintas migdolų drožles ir gerai išmaišykite.
Paruoštą masę sukrėskite į rėtį, išklotą drobele, ir paslėkite kokiu nors sunkiu daiktu – švariu akmeniu arba pilnu stiklainiu.
Paslėgtą velykę laikykite šaldytuve mažiausiai parą, dar geriau – dvi, kad gerai nuvarvėtų.
Velykų rytą desertą išverskite ant padėklo ir puoškite migdolais bei šviežiomis mėtų šakelėmis.



Komentarų nėra:

 
Related Posts with Thumbnails