2010-03-10

Duonos lazdelės grissini *** Grissini

Iš neseniai įvykusios trumpos kelionės į Varšuvą, atsivežėm fantastiško skonio itališkų duonos lazdelių grissini. Pabandysiu jas pagaminti namie, o receptą radau Ignės puode:

"Maždaug 30-čiai lazdelių reikės:
25 g mielių;
500-600 g kvietinių miltų;
200 ml šilto vandens;
1 kiaušinio;
1 arb. š. cukraus;
1 arb. š. druskos;
50 ml alyvuogių aliejaus;
priedų: bazilikų, petražolių ar kitų žalumynų arba pusžiedžiais smulkintų alyvuogių (aš naudojau pastarąsias);
šlakelio pieno lazdelėms patepti;

Mieles sutrupiname ir užpilame nedideliu kiekiu šilto vandens. Išmaišome iki vientisos masės.
Tada sudedame kitus ingredientus: likusį vandenį, aliejų, kiaušinį, druską ir cukrų, žalumynus arba alyvuoges.
Pamažu įmaišome miltus ir išminkome tešlą. Paliekame ją uždengtą pakilti 40 min.
Iš iškilusios tešlos formuojame plonas lazdeles (tikrai plonas, nes jos dar iškils). Man iš nurodyto tešlos kiekio išėjo 28 grissini. Neišvengiamai keli buvo storoki.

Lazdeles sudedame į kepimo popieriumi išteptą skardą paliekame pakilti 20 min. Orkaitę įkaitiname iki 175 laipsnių. Prieš šaunant kepti, lazdeles patepame pienu. Kepame apie 20 min. Jos turėtų švelniai rustelti. Iškepusias lazdeles paliekame atvėsti ant grotelių."

Taip atrodė mūsiškės pirktinės... :D
O žemiau filmuota medžiaga iš Youtube kaip gaminti grissini...

Komentarų nėra:

 
Related Posts with Thumbnails